EBYÜ İsrail’in Zulmüne Sessiz Kalmadı: Müzikli Etkinlikler İptal Edildi
İsrail'in Refah'taki çadır kente düzenlediği saldırılar dolaysıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılması planlanan bahar şenlikleri açılış programı ve diğer programlardaki müzik etkinlikleri iptal edildi.
İşgalci İsrail ordusunun, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda 45’ten fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’in gerçekleştirdiği bu saldırıya tüm yurtta ve dünyada tepkiler peş peşe geldi.
İsrail’in insanlık dışı saldırılarına tepkisiz kalmayan EBYÜ yönetimi, 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılması planlanan bahar şenlikleri açılış programı ve diğer programlardaki müzik etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu.
Konuya ilişkin Rektör Prof. Dr. Akın Levent imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İsrail’in Gazze’deki Refah kampına yönelik yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu nedenle üniversitemizde 28-30 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılması planlanan bahar şenlikleri açılış programı ve diğer programlardaki müzik etkinlikleri 27 Mayıs 2024 tarihinde alınan karar ile iptal edilmiştir. Üniversitemize yönelik sosyal medya üzerinden paylaşılan ve basın bildirisi olarak yayınlanan iddia ve ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.”
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?