Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE ve Mısır Dönüşünde Uçakta İliç’teki Maden Ocağı Hakkında Konuştu

Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, madende büyük boyutta bir heyelan yaşandığını, 600 civarında madencinin çalıştığı bu yerde 9 vatandaşın şu anda toprak altında olduğunu hatırlatarak, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İlk andan itibaren Erzincan Valisi'nin bölgede bulunduğunu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bizzat AFAD'la birlikte olaya müdahil olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileriyle BAE'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ı da olay yerine geçmesinin faydalı olacağını düşünerek hızlıca bölgeye gönderdiklerini anlattı.

Bugün itibarıyla İçişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarının olayları yakından takip ederek çalışmaların koordinesini üstlendiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu heyelanın teknik incelemeleri, soruşturmaları başladı. Soruşturmaların neticesine göre adımlar mutlaka atılacaktır. Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek." dedi.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!