Çocuklarınızı trans yağlardan koruyun!
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, trans yağların hafıza problemine yol açtığını belirtti.
Trans yağların bazı hayvanların süt ve vücut yağlarında bulunduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, “Trans yağların birincil diyet kaynakları işlenmiş besinlerdir. Bunların dışında trans yağ içeren besinler; raf ömrü uzun pişmiş ürünler, süt tozları, hazır satılan pişmiş hamur işleri, kurabiyeler, börekler, kekler, pastalar, pizza hamuru, paketlenmiş aperatif yiyecekler (kraker, mikrodalgada patlamış mısır, cips), çubuk margarin, katı bitkisel yağ, kızarmış besinler (patates kızartması, kızarmış tavuk, nugget, tavada balık), şeker çubukları. Yapay üretilen yağlar besinin raf ömrünü uzatır. Herhangi bir gözlemsel çalışmada olduğu gibi sonuçlar tek başına sadece trans yağların hafızada değişikliklere neden olduğunu göstermez ancak hafıza problemlerine yol açan etkenlerden biri olarak trans yağlar görülebilir.” dedi.
Küçük, özellikle fazla miktarda doymuş ve trans yağ içeren ve gerek ambalajları gerekse tatlarıyla çocukların ilgisini çeken minik atıştırmalıkların sağlığı tehdit ettiğini kaydederek, “Bu nedenle çok pratik ve kolay tariflerle çocukların elinin altında olmasını istediğiniz sağlıklı atıştırmalıkları siz hazırlamalısınız.” diye konuştu. İHA
Benzer Haberler
El Kremlerinin Cilt Bakımında Yenilikçi Yeri ve Önemi
Dexofen Ne İşe Yarar: Dexofen Nedir?
Karaciğer kitlelerinin tanısında Türk doktor ve mühendislerden yapay zeka başarısı
Sıcaklık çarpması ölümcül sonuçlar doğurabiliyor
Yorgun uyanıyor, gece sık idrara çıkıyor, zamansız uyukluyor ve horluyorsanız dikkat
Güneşe maruz kalanlar dikkat: 3 saatte bir krem yenilenmeli
Yaz ishalinde ‘hijyen' uyarısı
Kardiyovasküler Sağlıkta Stent Kullanımı