Telefon
WhatsApp
Çocuklarda Üst Solunum Yolu Enfeksiyona Dikkat!

Dr. Vildan Küçüksümbül, Bu bağlamda ailelere bu hastalık öncesinde önemli görev düşüyor açıklamasında bulundu.

GENELDE KIŞ AYLARINDA KARŞIMIZA ÇIKIYOR

Kış aylarının gelmesiyle ve halen devam eden korona virüs hastalığının etkisiyle uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Çocuklarda Enfeksiyona en duyarlı sistem solunum yolları hastalıkları olduğunu belirten Uzman Dr. Vildan Küçük Sümbül, havaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu hastalıklarında artış olduğunu belirterek konu ile ilgili yaptığı açıklamada: ‘ Küçüklerde bronş dediğimiz hava yoluyla olan hastalıklar genelde kış aylarında karşımıza çıkıyor. Burun akıntısı gibi nezle şeklinde başlayıp özellikle küçük çocukları daha çok etkileyen virüs, bakteri gibi çocuklarda solunum sıkıntısı oluşturuyor. Çocuklarda solunum sıkıntısıyla beraber öksürük, hırıltı, ateş bu şikâyetlerde hastaneye başvuruyu artırıyorlar. İçinde bulunduğumuz PANDEMİ den dolayı Covid-19 da bu benzer durumlarda görülüyor. Bu hastalıkta çocuklarda solunum yolu Enfeksiyonuyla başlayıp bu şekilde kendini gösterebiliyor.

BRONŞ HASTALIĞI YENİ DOĞAN ÇOCUKLARDA DA SIK GÖRÜLÜYOR

Bronşların iyi olması çocuğun iyi temiz bir ortamda yaşaması, Hijyen durumlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bazı erken doğan çocuklarda ve bazı hastalılarda veya bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan ilaçlarda bu hastalığın Enfeksiyonlarını biraz daha ağır geçiriyorlar. Bu bronş hastalığı yeni doğan çocuklarda da sık görülüyor. Onları solunum cihazına bağlayacak kadar solunum sıkıntısı oluşturuyor. Nefes alıp verirken yetişkinlere göre daha çok zorlanıyorlar.

ÇOCUKLARIN DOKUNDUKLARI YERLERE DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR

Özellikle çocukların kalabalık ortamlarda uzak durmaları ve çocukların dokundukları yerlere dikkat etmeleri gerekiyor. Temas halinde bulunduğu oyuncaklarda da bu titizliğe çok dikkat edilmeli. Maske kullanımı da şu kış aylarında önemli bir koruyucu özelliklerde gösteriyor’ dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!