CAN-KAR Projesinde Eğitimler Devam Ediyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Valilik himayesinde yürütülen Karakter Eğitimi CAN-KAR Projesi kapsamında anaokulu idareci ve öğretmenlerine yönelik olarak başlayan Karakter Eğitimine katıldı.
Vali Aydoğdu; "Öğretmenler, veliler ve idareciler olarak hep birlikte gayret göstererek; çocuklarımızın, gençlerimizin milli ve manevi değerlerini daha iyi bilen, toplumumuza ait değerleri en iyi şekilde öğrenen ve bu değerleri yaşamlarına adapte eden nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi.
KARAKTER EĞİTİMİ CAN-KAR PROJESİ;
2023 yılı KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında “Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi” kapsamında Erzincan Valiliği himayesinde, Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından KUDAKA (Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı)'ya yapılan proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştı
Erzincan Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Anaokulları temelde olan ve tüm okullarda uygulanacak Karakter Eğitimi CAN-KAR projesi ile, Peygamber sevgisi, vatanseverlik, saygı, hoşgörü, sabır, merhamet, sorumluluk, adalet, doğruluk ve dürüstlük, alçakgönüllülük, kanaatkarlık, yardımseverlik, hayvan sevgisi, paylaşma bilinci vb. temel ahlaki değerlerle örtüşen, bütün insanlığın ortak paydası olarak kabul edilip ele alınan yaklaşık 30 değerin görsel ve işitsel olarak kazandırılması sağlanacak.
Öğrencilere, “iyi” insan olmanın içsel hazzını yaşamaları için değer ve erdem sahibi olmaları gerektiği fikri aşılanacakt. Öğrencilere, her bireyin kendi zihin dünyasında doğruya ilişkin yorumlar olduğu vurgulanacak, hiç kimsenin gerçekliğin merkezinde olmadığı belirtilecek, öğrencilere başkalarının bakış açısını edinebilme becerisi ve empati duygusu kazandırılması amaçlanmaktadır.
Türkiye’de örnek proje olma özelliğine sahip bu projeyle ilk etapta, Erzincan il merkezinde bulunan bağımsız 22 anaokulu, ardından ilçelerde bulunan bağımsız anaokulları ile birlikte toplamda 37 bağımsız anaokulunda proje kapsamında eğitim verilecek.
Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul kategorilerinin yer alacağı toplamda 240 okul, 3.905 öğretmen ve 45 bin 700 öğrenci projenin yaygınlaştırılmasıyla ulaşılacak insan kaynağı olacak.
Benzer Haberler
Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları
Erzincan’da Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Artıyor
Türkiye Diyanet Vakfı Öğrenci Yurtlarında 2025–2026 Dönemi Kayıtları Başladı
Erzincanlı Seracılara Önemli Destek
Erzincan’ın Atatepe’si Çöplerden Temizlendi
Erzincan Çiftçileri Teknik Gezi İçin Erzurum’a Gönderildi
Erzincan’da Dane Kaybına Geçit Yok
İl Müdürü Koçaker, Sorulara Yanıt Verdi