Telefon
WhatsApp
Çakır, Rekabetin Olduğu Yerde Mutlaka Seviye Yükselir, Kalite Artar

YSK seçim takvimine göre başvuru sürecinin son gününde Bağımsız Erzincan Belediye Başkan adaylığını açıklayan Yüksel Çakır, kentte görev yapan basın temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

Grand Simay otelde kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağımsız Erzincan Belediye Başkan  Adayı Yüksel Çakır, şu açıklamalarda bulundu;

“Cumhur İttifakının adayı, Yeniden Refah Partisinin adayı,  İyi Parti'nin adayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ve diğer partilerin bu seçimde yer almak üzere gösterdikleri adaylarla birlikte hayırlı bir yarışa bir sürece başlamış bulunuyoruz.

Öncelikle Erzincan’a hizmet etmek için aday olan tüm arkadaşlara ve onlarla birlikte çalışma sürdüren tüm ekiplere bu süreçte Erzincan’ımıza katma değer sağladıkları ve sağlayacakları için şimdiden kolaylıklar diliyorum.

“ERZİNCAN, SİYASİ TARİHİNDE BAĞIMSIZ BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLE İLK KEZ BU SÜRECİ YAŞIYOR”

Tabii bir ilki yaşıyoruz, bu da şuan Erzincan'da ilk kez yerel seçimde resmi olarak iki partinin ittifak yaptığı ve bir adayı yarışa soktu. Diğer partilerin adaylarını doğal olarak süreç içerisinde gösterdikleri ve Erzincan, siyasi tarihinde bağımsız bir Belediye Başkan adayının bu yarışın içerisinde yer aldığı bir süreci ilk kez yaşıyoruz. Bu açıdan bakıldığı zaman ittifak adaylığının da bağımsız adaylığının da bu sürece ne katacağı bizlere neler yaşatacağını ilk kez tecrübe edeceğiz. Temenni ediyorum ki tüm aday arkadaşlarım ve siyasi partiler ve bağımsız aday olarak biz ve bizimle birlikte geçmişte siyaset yapmış ve bu gönüllü hareketin bir parçası olmuş arkadaşlarımız bu süreçte ortaya koyacağımız çalışmalarla toplumun tüm kesimlerinin sesi ve soluğu olacağız.

 

“REKABETİN OLDUĞU YERDE MUTLAKA SEVİYE YÜKSELİR, KALİTE ARTAR”

Her birimiz bu sürece dolayısıyla Erzincan’a bu anlamda katma değer sağlayacağız, çünkü biliyoruz ki rekabetin olduğu yerde mutlaka seviye yükselir, kalite artar, muhasebe yapılır, hem geçmişin hem bugünün hem de geleceğin beklentileri yeniden masaya yatırılır. Bu konuda gerek tecrübeler gerek deneyimler bilgi ve birikimler özellikle şehrin yaşantısına beraberinde belediyecilik hizmetlerinde de, yine Erzincan’ın geleceğine dair fikir ve düşüncelerin de bu süreçte birlikte bariz bir şekilde ortaya çıkartıldı.

Sonuçta Erzincan halkının güven duyduğu, destek verdiği ve seçimler sonrasında görevi üstlenecek olan belediye başkanı onun ekibi ve belediyeyle birlikte diğer kurum ve kuruluşların tümünün hep birlikte bu fikirlerden düşüncelerden projelerden yola çıkarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın, çok kıymetli gördüğümüz hanımefendilerin, gençlerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin hayatını ve günlük hayatını normal sürdüren kardeşlerimizin, esnafımızın tüccarımızın, çiftçimizin, işçimizin ve memurumuzun daha refah içerisinde yaşadığı günlük yaşam kalitesinin her konuda sosyal alanlarla ilgili kültürel alanlarda yürütülen faaliyetler ve bundan istifade edilen konularla ilgili, ulaşımla ilgili, şehirde yürütülen rutin hizmetlerle ilgili, eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili ve insanı ilgilendiren tüm alanlarda çalışmaların bir şekilde ortaya konulduğu ve kazanımların elde edildiği bir sürece İnşallah dönüşür. Bizim çıkışışımızın buna bir katkı sağladığını düşünüyorum.

 

“SEÇİM SÜRECİNİN ERZİNCAN’A NE KAZANDIRACAĞI KONUŞULMAYA BAŞLANMIŞTIR”

20 Şubat tarihine kadar Erzincan'da sadece ihtimaller konuşulurken olacak olmayacak soruları üzerinden insanların bir şekilde gündemi takip ettikleri bir noktadan bugün bu rekabetin Erzincan’a neler kazandıracağı bu kazanımların gelecekte hayata nasıl geçirileceği Allah'a hamdolsun konuşulmaya başlanmıştır. Sadece bu yönüyle bile bakıldığında olayın seçim sürecine ne katkı sağladığı ortadadır.

 

“BU SÜRECİN POLİTİK MÜNAZARAYA DÖNÜŞTÜRMEDEN SÜRDÜRÜLMESİ LAZIM”

Bu süreci yürüten adaylar ve mesai arkadaşları hepsi bir birini tanıyor. Dolayısıyla bu süreçte kamuoyunda insanları farklı eğilimlere sürüklemek için farklı çabalara girmenin sadece gelecek adına şehrimizin sosyal yapısında, toplumsal yapısında, kent sakinliği ve komşuluk hukukunda, hülasa bu kenti oluşturan tüm insanların birbiriyle olan ilişkilerinde bir zedeleme ve bir hasara sebep olmaması adına her birimizin, kampanyalarını çok olgunluk içerisinde dengeli bir şekilde birbirimizi tanıdığımız için sadece bu yönlendirmeyi yapmak adına bir politik münazaraya dönüştürmeden sürdürmesi lazım.

 

Artık Erzincan bizi tanıyor, siyasi anlamda geçmişteki yaptığımız görevleri biliyor bu görevleri sürdürürken ortaya koyduğumuz yaklaşımı hassasiyetleri, gayreti, çabayı, fedakârlıkları biliyor, hatalarımızı da biliyor, eksiklerimizi de biliyor ama bunun dışında elimizdeki imkanların yetersiz olduğu yerde ne kadar gayret sarf ettiğimizi, çaba sarf ettiğimizi de biliyor bugün bunlar bizim en büyük referanslarımızdır.

“ORTAK PAYDAMIZ; VATANIMIZ, DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ VE BAYRAĞIMIZDIR”

Siyasetin içerisinde olmadığımızda bir kenarda çekilip siyaseti bıraktıktan sonra bir küskünlük dargınlık içerisinde olmadığımızı, şehrin istihdamına, şehrin ekonomisine, şehrin kültürel hayatına, sosyal hayatına, normal hayatımızı sürdürürken bile ne tür katkılar sağladığımızı da biliyor. Sonrasında gelişen süreçte meselelerin milli bir meseleye dönüştüğünde nasıl bir tavır sergilediğimizi de biliyor. Ortak paydamız olan vatanımız, devletimiz ve milletimiz, bayrağımız olduğunda bu hassasiyeti nasıl bir yaklaşımla ortaya koyduğumuzu da biliyor. Demokrasiye ne kadar inandığımızı da güvendiğimizi de biliyor, devletimize ne kadar bağlı olduğumuzu da biliyor, geçmişteki siyasi hayatımızdaki ortaya koyduğumuz yaklaşımı çizgiyi de biliyor ve siyasetin etik kurallarına bağlılığımızı da biliyor.

Bu doğrultuda biz bugüne kadar yaptığımız ve ortaya koyduğumuz çalışmaların, ortaya koymuş olduğumuz yaklaşımın hiç kimseyi rahatsızlık içerisine sokacak bir şekilde gelişmediğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

“31 MART’TAN SONRA BİRBİRİMİZİN HEM YÜZÜNE BAKACAĞIZ HEM DE ZİYARETİNE GİDECEĞİZ”

Ancak bundan sonra istiyoruz ki bu doğrultuda işler, farklı mecralara kaydırılarak şekillenmesin, değiştirmesin. Çünkü 31 Mart’tan sonra birbirimizin hem yüzüne bakacağız hem de ziyaretine gideceğiz hem hizmet edeceğiz hem hizmet alacağız.Dolayısıyla ortak paydamız olan Erzincan ve Erzincan halkına hizmet konusunda el birliğiyle bu süreci bütün arkadaşlarımızla birlikte sürdürüp tercihi hemşehrilerimize ve kent sakinlerine bırakacağız.

 

“ERZİNCAN SADECE BURADA YILLARDIR YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZDEN İBARET DEĞİL”

Çünkü biliyoruz ki Erzincan sadece burada yıllardır yaşayan hemşehrilerimizden ibaret değil. Erzincan'da kalıcı olarak değil geçici olarak görev yapan ve gittiği zaman Erzincan’ımızı bu anlamda gittiği yer neresi olursa olsun övgüyle bahsettiğinde onurlandıracak bir şekilde iyi tanıtacak memurlara ev sahipliği yapıyor. Türk silahlı Kuvvetleri’nin değerli Mensuplarına, Emniyet Teşkilatımızın kıymetli ve fedakar mensuplarına, sağlıkta, eğitimde, tüm kurum ve kuruluşlarda görevi münasebetiyle Erzincan'da kalan ve daha sonra başka yerlere tayinleri çıktığında burada yaşadığı günleri gördüğü şeyleri ve siyasi atmosfer de buna dahil olduğu eğitimi, kültürü, sosyal hayatı ve burada hülâsa ülkenin bir parçası olan Erzincan’ımızın güzelliklerini yine oralara taşıyacak Fahri hemşehri olmalarını arzu ettiğimiz memurlar da bu şehirde yaşıyor.

Diğer taraftan burada Erzincan'da öğrencilerimiz üniversite öğrencilerimiz var o öğrencilerimiz burada biz esnaflık ortaya koyduğumuz anlayış, ticaret yaparken ortaya koyduğumuz anlayış, ulaşımdan eğitime, sağlıktan spora, kültürden sosyal hayaya ortama koyduğumuz yaklaşımla Bizim daha sonraki hayatta Türkiye'nin dünyanın her yerine dağılmış olan Fahri elçilerimiz olacak bu arkadaşlarımız.

Dolayısıyla şunu söylemeye çalışıyorum Erzincan bu unsurların ve bu kesimlerin tümünden oluşuyor bizim bu süreçte ortaya koyacağımız olgunluk inanın Erzincan’ın dışarıda bu anlamda tanıtımına da, bununla ilgili var olan itibara da büyük katkı sağlayacaktır. Ben bu hassasiyeti tüm arkadaşlarımın göstereceğini düşünüyorum.

“BİZLER NE SÖYLERSEK SÖYLEYELİM, SÖZDE KARARDA SONUNDA MİLLETİN OLACAK”

Yaptığımız bugüne kadar ki çalışmalara bundan sonra bu anlayışla devam edeceğiz ve yine inanıyoruz ki bizler ne söylersek söyleyelim, neyi ifade edersek edelim, neyi ortaya koyarsak koyalım, sözde kararda sonunda milletin olacak ve millet ne diyorsa sonuç o şekilde tezahür edecek. Biz hemşerilerimize kent sakinlerine inanıyoruz onların 2009-2014 yılında ortaya koyduğumuz katılımcı belediyecilikte hemşerilerimizin hoşgörüleriyle şehirde yürüttüğümüz altyapı üst Yapı çalışmalarıyla yine Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, çevresel dönüşüm çalışmalarıyla, idari ve kurumsal yapıda belediyede yürüttüğümüz çalışmalarla ve 10 yıllık o gün ortaya konulan yerel kalkınma planıyla ilgili olarak bunu takip etmelerine ve bundan sonra buna ilave yapılacak çalışmalarla bizleri sadece bu doğrultuda değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Ben tekrar o yarışın kaybedeni olmayacak bu yarışın hemşehrilerimize şimdiden hayırlar getirmesini diliyorum.” Açılamasında bulundu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!