Telefon
WhatsApp
Burkina Faso'da ‘Şemseddin Uçar’ Adına Yaptırılan Camiinin Açılışı Yapıldı

Hayran İnsani Derneği Dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda HAYRAT, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Erzincan'da binlerce kişiye Kur'an-ı Kerim öğreten Kur'an öğretmeni büyük alim Şemsettin Uçar (Taşçı Hoca) adına Burkina Faso'da yaptırılan camii.

 

Açılışı yapmak üzere bölgeye giden  Hayrat İnsani Yardım Derneği Erzincan temsilcisi Murat Aras, “Kıymetli bağışçımız Murat Şenoca’nın desteği ile Burkina Faso'nun Saba Bölgesi Magden Köyü camimizin inşaatını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik. 150 metrekare alan üzerine inşa edilen camide aynı anda 300 kişi ibadet edebilecek  ve ezan ses sistemi güneş enerjisi ile çalışan panelden sağlanacak. Bu bölgede inşa ettiğimiz caminin önemi o kadar büyük ki insanlar Cuma namazı ibadetini ifa edebilmek için yaklaşık 10 ile 13 km yol yürüyorlardı ve bağışçılarımız vesilesi ile buradaki Müslüman kardeşlerimiz en önemli sorunlarından biri olan camii ihtiyacını karşılamış olduk. Dedi.

“KUR’AN-I KERİM DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Afrikalı Müslümanlar Kuran'ı öğrenirken çeşitli imkansızlıklarla mücadele ediyor diyen Murat Aras, “her Afrikalı çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturmak için  Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştiriyoruz, ilmin ışığından ve en güzel kelamdan faydalanmak isteyen Afrikalı çocuklar, yoksulluğun meydana getirdiği imkansızlıklardan muzdarip durumda.

 

Luh adı verilen tahta levhalar Burkina Faso'da eğitim alanında yaşanan imkânsızlıkların nasıl aşıldığına çok güzel bir örnektir. Luh üzerine yazılan her bilgi ve ayet, ezberleninceye dek silinmeden bekletilir; ezber tamamlanınca levha silinir ve yeni dersler lavhaya yazılır. Her öğrencinin ezber yapacağı bir Kur’an-ı Kerim’i olmadığı için bu sistem geçmişten günümüze halk tarafından geliştirilmiştir.

 

Onların bu mağduriyetine son vermek ve en güzel kelamdan mahrum kalmamaları için çok değerli bağışçılarımızın bağışları ile Kur’an-ı Kerim dağıtıyoruz.  Bu kapsamda yine Burkina Faso'da Kur’an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdik. Dedi.

 

 

“GIDA VE GİYSİ DAĞITIMLARIMIZI YAPTIK”

Ramazanın paylaşma ayı olduğunu ifade eden Hayrat İnsani Yardım Derneği Erzincan temsilcisi Murat Aras, “Bereket ve paylaşma ayı olan bu Ramazan’da Mazlum coğrafya Afrika’da ve Burkina Faso'da  ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giysi dağıtımlarımızı yaptık. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. Buradaki ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giysi yardımlarımız devam edecek.” Dedi.

 

“BU RAMAZAN’DA ERZİNCAN’DA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ UNUTMADIK”

Gönülden gönüle kurduğumuz dayanışma köprüleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin her daim yanlarında olduklarını dile getiren Murat Aras, “İhtiyaç sahibi aileleri hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Sadece Ramazan ayında değil bütün yıl yanlarında olduk. Şimdiyse Ramazan ayının bereketini sofralarda da yaşatalım istiyoruz. Erzincan’ımızda yaşayan tüm ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çalıyoruz. Biz Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını dikkate alarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu Ramazan’da Erzincan’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi, giysi ve alışveriş çeki dağıtımlarımızı yaptık. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giysi yardımlarımız devam etmekte. Bu sayede Erzincanlı hemşehrilerimizin muhabbetini kazanmaktayız. Kendilerini asla yalnız hissetmesinler. Bize ulaşmaları yeter” ifadelerini kullandı.

Erzincan İrtibat:  Murat ARAS -  0536 600 76 70

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!