Telefon
WhatsApp
Bayburt’ta Gazetecilere Yönelik 'İHA-1 Ticari Dron' Eğitimi Verilecek

2024 Yılı Teknik Destek Programı 2. dönem başvuruları değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, teknik destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğünün ‘İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi’ projesi destek almaya hak kazandı.

 

Proje kapsamında İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında olan Bayburt'ta görev yapan  yerel basın çalışanlarına yönelik 2 gün teorik 1 gün uygulamalı olarak toplan 3 gün sürecek İHA-1 (Azami kalkış ağırlığı 4 kilogram (dâhil) 25 kilogram aralığında olan İHA’lar) pilotluk eğitimi verilecek Eğitimi başarıyla geçen kursiyerlere dron ehliyetlerini alacaklar.

 


Konuyla ilgili açıklama yapan T.C. İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya; “KUDAKA (Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı) aracılığıyla hazırlanan Proje ile Bayburt’ta görev yapan yerel gazetecilerimizin alacakları eğitimler ve  elde ettikleri Dron kullanma tecrübesi sayesinde hem kişisel gelişimlerini artırmak aynı zamanda  sosyal medya ve habercilik faaliyetleri yoluyla bölgenin turizm potansiyelini, doğal ve tarihi güzelliklerini fotoğraf ve videolar eşliğinde doğru ve etkin bir biçimde haberleştirmesi ile bölgenin ve ülkenin tanınırlığını artırmak hedeflenmektedir.” Dedi.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!