Telefon
WhatsApp
Barbaros Mahallesi Muhtarlığından 500 Kişilik Aşure İkramı

Erzincan Barbaros Mahallesi Muhtarı İntizar bayram hazırladıkları 500 kişilik aşureyi mahalle sakinlerine dağıttı.

Barbaros Mahallesi Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un da katıldığı aşure etkinliğinde konuşan Mahalle Muhtarı İntizar Bayram yapılan Aşure hakkında bilgiler verdi.

Muhtar Bayram açıklamasında şunları ifade etti; “ Muhtarlıkta ilk dönemim benim. Geldiğimizden beri bir sözümüz vardı mahalleye Aşure geleneğini sürdürmek amacı ile, bu dördüncü senemiz Allah nasip ederse. Aşureyi mahallemizin duyarlı insanları sayesinde gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız bizi yalnız bırakmıyor bundan dolayı da çok memnunuz bizimle beraber sağ olsun kendisine çok teşekkür ediyorum ben. Mahallemizin duyarlı sakinlerinin lokmalarıyla yaptığımız bir aşure etkinliği. Yaklaşık olarak 500 kişilik bir aşure yaptık vatandaşlarımız gelip aşurelerini yiyorlar” diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “ Şuanda Barbaros Mahallesi Muhtarının başkanlığında oluşan Aşure çorbasının pişim alanındayız. Aşure bizim vazgeçilmez kültürümüz. Aşurenin içerisinde çeşitli malzemeler var, bizde toplum olarak bu aşurede ki farklılıkların nasıl bir tada dönüştüğünü burada çok rahat gözlemlemekteyiz. Aslında 85 Milyonun kardeş kılınabilmesi için aşureden bile ibret alabiliriz. Biz orta Asya’dan geldiğimizde bu kültürümüzü taşıyarak getirmişiz.  Memleketin her köşesinde aynı kültürü paylaşan aynı ruh ve heyecanla bu günü anan insanlarız. Biz acılarımızı sevgiye dönüştürmesini de bilmişiz. Matem ayındayız, biz acılarımızı paylaşarak azaltan, sevgilerimiz paylaşarak çoğaltan bir milletin evlatlarıyız, bugün burada bir arada olmak bizi mutlu kılmakta. Şiarımız 85 Milyonu kardeş kılmak dünya insanlığına örnek olmaktır.” Diye konuştu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!