Telefon
WhatsApp
81 İl Barosu İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde yapılan açıklamanın ardından Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız da 81 il barosu adına hazırlanan bildiriyi okudu. Daha sonra Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı  ve baro başkanları 81 il baro başkanlığı adına İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Erzincan Barosu Başkanı Adem Aktürk, konuyla yaptığı açıklamada, “Katil İsrail’in sivil halka yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı en sert şekliyle kınıyor; yaşam hakkından, hukuktan yana olan herkesi, her ülkeyi barbarca saldırılarını önlemeye ve Filistin halkıyla yan yana olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Aktürk, ortak bildirinin okumasından sonra yaptığı açıklamada, “Katil İsrail’in sivil halka yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamı en sert şekliyle kınıyor; yaşam hakkından, hukuktan yana olan herkesi, her ülkeyi barbarca saldırılarını önlemeye ve Filistin halkıyla yan yana olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Uzun yıllardır devam eden tecrit ve savaş suçlarının boyutunun 7 Ekim'den sonra soykırım noktasına varan bir suç halini aldığını belirten Aktürk, Erzincan Barosu olarak İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği savaş ve soykırım suçlarına ilişkin defalarca açıklama yaptıklarını, başta hukuk örgütleri olmak üzere uluslararası tüm aktörleri harekete geçmeye davet ettiklerini hatırlattı. Aktürk, "Aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesine yaptığımız başvuru ile ivedi olarak yürütülen soruşturma neticesinde tutuklama ve diğer tedbir kararlarının uygulanmasını, bu soykırıma vücut verenlerin gecikmeksizin yaptırıma tabi tutulmasını talep ettik" dedi.

Aktürk, "Maalesef bugüne kadar uluslararası aktörlerin harekete geçmekteki yetersizliği, birkaç gün önce yaşadığımız Refah saldırısını da beraberinde getirmiştir. İsrail, bu saldırıyla tecrit ve savaş suçlarının yanına soykırım kastını da koymuştur. Tecritten ve savaştan kaçan; evlerini, çocuklarını, akrabalarını kaybeden ve yaşama tutunmak için çadırlarda kalan insanların üzerine bombalar yağdırmış, yüzlerce savunmasız masum sivili katletmiştir. Bu artık İsrail'in eylemlerinin sadece savaş suçunun değil, açıkça soykırım suçunun özel kastını taşıdığını da ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!