Telefon
WhatsApp
8-24 Ağustos Tarihleri Arasında “Erzincan Tanıtım Günleri” Düzenlenecek

Erzincan'ın 2024 yılı Mayıs ve Haziran ayına ait asayiş ve güvenlik verilerini açıklamak için kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu gazetecilerden gelen soruları cevapladı.

Bir gazetecinin “Erzincan’da düzenlenecek Erzincan tanıtım günleri” ile ilgili soruya cevap veren Vali Hamza Aydoğdu;

“Geldiğimiz günden beri bütün amaç ve gayemiz şu; İlimizdeki paydaşlarımızla bütün derdimiz, bütün gayemiz bütün odak noktamız bu iyilikleri ve güzellikleri ortaya çıkarmak, bu iyilikleri ve güzellikleri ortaya çıkarırken Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’da devletin bıraktığı kanunlara, nizamlara duymak zorundadır. Eğer hepimiz devletin bıraktığı kanunlara ve nizamlara, sosyal hayatın bize getirdiği kurallara beraber birlikte uyarsak Erzincan işte bundan dolayı kardeşlik şehri diyoruz. Bizim bütün amacımız bu olmalıdır.

Birbirimize destek verirsek birbirimizin arasına duvarlar örmek yerine köprüler kurarsak bu şehirde yaşayan insanlar da bu manevi iklimden etkilenir ve huzurlu bir ortam oluşturmuştur.

Erzincan Doğu Anadolu Bölgesi’nde ama kendine has özellikleri olan bu tip bir şehirdir. Tarihi ile kültürüyle, medeniyetiyle hem iç turizmi hem de dışarıdaki insanları cezbeden bir şehirdir.

Bundan dolayı bizler belediye başkanımızla oda başkanlarıyla, bütün birimlerimizle bu şehri daha cazip hele nasıl geçirebiliriz diye var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyorsunuz Erzincan 2 büyük deprem yaşamış ve çok ciddi anlamda bir göç tehdidi ile karşı karşıya gelmiştir. Nitelikli göç vermiştir, Niteliksiz göç almıştır. Bundan dolayı da yapmamız gereken Erzincan’ın dışında Erzincan nüfusunun belki 2-3 katı hemşerilerimiz yaşamaktadır. Onun için onların şehir hasretini, mahalle hasretini, anılarını tekrar yaşatabilmek için 8-24 Ağustos tarihleri arasında Erzincan günlerini sadece şehir merkezinde değil, bütün ilçelerimizde konserler, şenlikler, geziler, yürüyüşler yaptırarak biz Erzincan’ının dışında yaşayan bütün insanlarımızı Erzincan’a davet edeceğiz. Arkadaşlarımız bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Onun için bu çalışmaya bittiğinde bunların da kamuoyuyla paylaşacağız.” İfadelerini kullandı.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!