Telefon
WhatsApp
2024 “Dünya Kaykay İniş Şampiyonası”  Ergan Dağı’nda Başlıyor

Erzincan, 2024 Dünya Kaykay İniş Şampiyonası'nın (WDSC) 1. ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yarış 5-9 Haziran tarihleri arasında Ergan Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Race Marketing & Management (RMM) tarafından düzenlenen Dünya Kaykay İniş Şampiyonası'nın (WDSC) 1. ayağı Türkiye'de gerçekleşecek. Şampiyonaya Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA), Erzincan Valiliği destek verirken, 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyaca ünlü yarışın ev sahipliğini Erzincan yapacak ve yarış Ergan Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

DÜNYANIN EN İYİ KAYKAY YARIŞÇILARI VE YARIŞ KIZAĞI SPORCULARI BELİRLENECEK

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası (WDSC), her yaş grubundan yarışmacının, cinsiyet fark etmeden katılabildiği bir organizasyon. WDSC Yarışma formatına göre yarışçılar Kaykay ve Yarış Kızağı kategorilerinde özel hazırlanan 3,5 km. uzunluğundaki yarışma parkurundan aşağı, kıran kırana 4’erli gruplar halinde ve eleme usulü kayarak mücadele etmektedirler. 

 

WDSC, 19'dan fazla ülkeden ekstrem sporcuların yarıştığı, dünyanın en hızlı 45 yarışmacısının katıldığı uluslararası en yüksek katılımlı kaykay iniş yarışma serisini gerçekleştiriyor. Dünya Yerçekimi Sporları Federasyonu (WGSF) tarafından sezon sonunda; “İniş Kaykayı” ve “Yarış Kızağı” kategorilerinde dünyanın en iyi kaykay yarışçıları ve yarış kızağı atletleri belirleniyor.

 

Erzincan’da düzenlenecek şampiyonada yarışmacılar, İniş/hız Kaykayı ve Yarış Kızağı kategorilerinde, dünyanın en iyi uluslararası yarışmacılarıyla birlikte yarışma şansına sahip olacaklar. Organizasyona katılan ekstrem sporcular, 4’erli eleme finallerinde son derece teknik kaykaylar üzerinde 130km/saate varan hızlara ulaşacaklar ve keskin virajları dönerek iniş performanslarını sergileyecekler. Heyecanı doruklara taşıyan bu spor türünde yarışmacılarda olması gereken en önemli özellikler; strese karşı dayanıklılık, iyi bir odaklanma becerisi, fiziksel, zihinsel güç ve cesaret.

 

Kayıt için: https://worlddownhillskateboardingchampionship.com/registration/

 

Şampiyona hakkında: Dünya Kaykay İniş Şampiyonası, 4’erli serilerde gerçekleşmekte olup, yarı final ve final yarışmaları ile devam etmektedir. Yarış elemeleri, 32 veya 64 kişilik bir grupta sıralama sürelerine göre oluşturulmaktadır. Yarışma Kategorileri: Açık Kaykay, Açık Kaykay/Kadın, Açık Yarış Kızağı, kategorilerinden oluşmaktadır. Şampiyonada ilk 3’e giren sporculara çeşitli ödüller verilecektir. Yarışma serileri sonunda Dünya Şampiyonası (WDSC) genel klasman sıralamasında ilk 3'e giren sporcular şampiyonluk kupalarına sahip olacaklardır. WDSC Ordu/Türkiye organizasyonu kapsamındaki tüm kategorilerdeki yarışma serileri, eleme turları, yarı finaller ve finaller olarak canlı olarak yayınlanacaktır. Şampiyona yayınları, WDSC web sitesinde, Facebook ve YouTube kanallarında ve “Recast” platformunda canlı olarak izlenebilecektir.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!