Telefon
WhatsApp
Sarıgül, “Yabancı Maden Şirketleri Türkiye’ye Ne Kazandırıyor?”

İliç’te meydana gelen maden faciasını araştıracak meclis araştırma komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri komisyona bilgi verdiler.

 

“İLİÇ’TE DENETİM YAPAN ÜÇ BAKANLIK ARASINDA KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ Mİ, YETKİ KARMAŞASI MI VAR?”

 Amacımız ve niyetimiz siyasi değil, vicdani bir çalışma yapmaktır. Bunun için de mutlaka eleştirilere rıza göstermemiz lazım.Diyen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İliç’te meydana gelen maden faciasını araştıracak meclis araştırma komisyonunda konuştu.

Sarıgül, “Bu tespitlerin ve eleştirilerin iktidarı yıpratmak için değil, doğruyu bulmak için, yapıldığından herkes emin olsun. Bütün açıklamalar maden facialarını önlemeyle ilgilidir. Biz istiyoruz öyle bir rapor hazırlayalım ki bu rapor dikkate alındığında Türkiye'de artık maden faciaları duymayalım. Bu facianın nedenini, kimlerin ihmali olduğunu, alınması gereken tedbirlerin neden alınmadığını araştırmamız lazım. Madenlerde denetim yapan üç bakanlık arasında koordinasyonda bir sıkıntı mı yaşanıyor. Yetki karmaşası mı var? Bunu araştıracağız.

 

“YABANCI ŞİRKETLER TÜRKİYE’YE NE KAZANDIRIYOR”

Uluslararası şirketlerin madencilik faaliyetlerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kazanıyor buna da detaylı bir şekilde bakmamız lazım. Bunları komisyonda konuşmamız lazım.

Madencilik sektörü çok önemli ve ülke ekonomisine çok büyük katkıları var. Ama bu kazalar olmamalı. Hiçbir şey insan hayatından değerli değildir. Bu kazalar neden gelişmiş ülkelerde olmuyor. Madenlerimiz iyi mi denetlenmiyor?  Yoksa teknik donanım, teknoloji eksikliği mi var?

Maden uğruna, yaşamdan vazgeçemeyiz. Hiç kimsenin zehirli kimyasalları topraklarımıza saçmasına tahammül edemeyiz.Açıklamasında bulundu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!