Telefon
WhatsApp
Öğrenciler e-Twinning Kapsamında Çiftlik Gezdiler

Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinden oluşan gruba Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Murat Burak San ve öğretmenler eşlik ettiler. E-Twinning proje kapsamında gerçekleştirilen çiftlik gezisinde çiftlik sahibi Ali Fuat Baş, öğrencilere çiftlik hakkında bilgiler verdi.

 

Çiftlik gezisinde son derece mutlu görünen öğrenciler hem doğayla iç içe bir gün geçirdiler hem de çiftlikte bulunan hayvanları yakından tanıma ve sevme şansı elde ettiler. Çocukların doğal ortamdaki yaşam şartlarını görmesine vesile olan gezide; öğrenciler hem doğal ortamları yakından tanıyor hem de çiftlikte yetiştirilen hayvanların yaşam ortamlarını ve üretime verdikleri katkıyı izleme şansı buluyorlar.

 

Çiftlik gezisinde açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, "Bugün burada yapmış olduğumuz etkinliğin amacı; ilimizde geniş bir kitlenin geçim kaynağı olan hayvancılık mesleğinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevdirmek, tanıtmak ve bu kapsamda farkındalık oluşturmaktır. Son zamanlarda çocukların eve kapanması ile birlikte çiftlik ve köy hayatından uzaklaşması ile tüketime odaklı bireyler yetişmektedir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak olan, miniklerimize bu faaliyet ile hayvancılığı tanıtacak, sevdirecek ve belki de bu mesleğe yönelecekleri bir etkinlik olacaktır. Ziya Gökalp İlkokulu 3-D sınıfı ve anaokulu öğrencilerini Erzincan ilinde örnek bir işletme olan Emekli Öğretmen Ali Fuat Baş hocamızın çiftliğini gezdirmek ve çiftlik hayatını tanıtmak bunların yanı sıra çiftlikte nelerin yapılacağını göstermeyi hedefledik. İlerleyen zamanda bu tür etkinliklerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı olarak organize ederek farklı okullarla da yapmayı planlamaktayız. Amacımız çocuklarımıza hem ilimizi tanıtmak, hem de tükettiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin soframıza gelene kadar geçirdikleri aşamalar hakkında bilgilendirmektir" diye konuştu.

 

Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Murat Burak San ise e-twinning projesi kapsamında düzenlenen çiftlik gezisinin amacının öğrencilerin çiftlik hayatını tanımalarını sağlamak, hayvanlarla iletişim kurma becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

 

E-Twinning projesi kapsamında çiftlik gezisinin düzenlenmesini sağlayan Anaokulu Öğretmeni Sure Nur Duyar ise e-twinning projesi kapsamında Türkiye'den 10 il ve Romanya'dan bir ortakla projeyi oluşturduklarını ifade ederek, proje kapsamında koyun, tavuk ve arının hikayesini anlatmayı amaçladıklarını söyledi. Gezinin çocuklar için son derece faydalı olduğunu ifade eden Sure Nur Duyar, hem çiftlik sahibine hem de yetkililere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

 

Çiftlik gezisinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!