Telefon
WhatsApp
Kadim Gelenek ‘TEKNE ORUCU’ Geleneği Devam Ediyor

Osmanlı Devleti'nde toplumda uygulanan ve bazıları günümüze kadar gelen birçok güzel gelenek bulunuyordu. İnsanların yaşamını kolaylaştıran, paylaşmayı, dostluk ve kardeşlik kavramlarını pekiştiren bu geleneklerden bazıları sadece Ramazan Ayı'na özeldi. Çocukları oruç tutmaya alıştırmak ve İslamiyet'i öğretmek amacıyla ortaya çıkan ve Osmanlı'dan günümüze taşınmış ‘Tekne Orucu’ geleneği Erzincan’da yaşatılıyor.

Erzincan Müftülüğü Pir-i Sami Kur’an kursundaki 4-6 yaş grubu 41 öğrenci Osmanlı’nın kadim bir geleneği olan tekne orucu tutmalarını tavsiye ederek bir etkinlikle bir araya getirildi.

 

Kurs Öğreticileri olarak Erzincan Müftülüğü Pir-i Sami Kur’an Kursundaki 4-6 yaş grubu 41 öğrenciyle birlikte hem Ramazan-ı Şerif’e dikkat çekmek, hem de onları oruca teşvik edip alıştırmak için, yine Osmanlı’nın kadim bir geleneği olan tekne orucu tutmalarını tavsiye ederek bir etkinlikle bir araya getirildi.

Tekne orucu, henüz mükellef sayılmayan küçük yaş grubu çocukların oruca alıştırılmaları adına belli bir süre aç kalarak beklemeleri demektir. Bununla Ramazan bilincini dimağlara yerleştirmek hedeflenir.

İl Müftüsü Muharrem Gül ve Müftü Yardımcısı Gülay Demirci’nin teşrif ettiği programda yavrularımıza diş kirası verildi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!