Girlevik Şelalesinde Erzincan'ın Yöresel Lezzetler Tanıtıldı
Erzincan'da Girlevik Şelalesi'nde düzenlenen '48. Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında, yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
"48. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve 40 metre yüksekten dökülen şelalenin olduğu bölgede kurulan stantlarda, coğrafi tescil alan Kemah tuzu, kesme kadayıf, bal ve peynir gibi birçok ürünün yanı sıra yöresel yemekler tanıtıldı. Ayrıca etkinliklerde kentin güzelliklerini yansıtan fotoğraflar da sergilendi.
Vali Hamza Aydoğdu, etkinlikte yaptığı konuşmada, herkesin kentin güzelliklerine sahip çıkmasını istedi. Kültürel mirasın öneminden bahseden Aydoğdu, şöyle konuştu:
"Bir şehir kendi kültürüne, kendi geleneklerine ve özüne ne kadar sahip çıkarsa, o kadar evrensel olur. Onun için ben öncelikle geçmişten bugüne Erzincan'ın yöresel yemeklerini bugünlere taşıyan ve emeği geçin herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlar kültür dediğimiz şeyi bugün hayatımızda yaşıyorsak ve yaşamımızın bir parçasıysa, evimizin içindeyse, onu bir kültür olarak kabul edebiliriz. Yapılan yemeklerin şehir içinde ve şehir dışından gelenlere muhakkak tattırmak zorundayız. Çünkü eğer bir şey geleceğe taşınıyorsa, yeni nesiller tarafından da kavranıyorsa, bunun aktarımı o zaman oluyor. Sloganımız şu 'Değişerek devam edeceğiz, aynı zamanda devam ederek değişeceğiz.”
Benzer Haberler
Vali Aydoğdu, "Halk Günü"nde Vatandaşları Dinliyor
Erzincan İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Hak-İş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı
Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı
Erzincan Barosu, TBB Başkanı Sağkan İle Bir Araya Geldi
Fatih Erbakan Erzincan'a Geliyor
Karaman, “Arazi Toplulaştırmaları Başarıyla Devam Ediyor”
Sarıgül, “Yabancı Maden Şirketleri Türkiye’ye Ne Kazandırıyor?”