Telefon
WhatsApp
Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı

Yürüyüşe işçi sendikaları, memur ve emekli sendikaları ile siyasi partiler de destek verdi. Yürüyüşe katılanlar sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda emniyet tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında alana giren katılımcılar hayatın kaybeden işçilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Platform üyeleri tarafından 1 Mayıs'ın önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından katılımcılar çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekerek eğlendi. 1 Mayıs İşçi Bayramı, Erzincan’da olaysız bir şekilde geçti.

Etkinliğe katılan gruplar adına açıklama yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Taner, “Dünyanın ve yurdun neresinde olursa olsun yüreği aydınlık bir gelecek için çarpanlara buradan, emeğin kürsüsünden selam gönderiyoruz.

13 Şubat 2024 tarihinde İliç’te altın madeninde hayatını kaybeden 9 işçimizi anıyorum. Hala 7 canımız toprak altında, bedenlerine bile ulaşılamadı. Yollara, dağlara “Önce Vatan” yazanlar güzel vatanın suyunu, havasını, doğasını, yaban hayatını ve dahası toprağını sermayeye peşkeş çekiyorlar. Göz göre göre iş cinayetine davetiye çıkaranlar bırakın ceza almayı yeni rantlar ve yeni doğa talanına imza atıyorlar.

Yine yanı başımızda Ergan Dağı bölgesinde doğa katliamı için adımlar atılıyor. Yaylabaşı kalker ocağı santrali kurulması için çalışmalar yapılıyor.  Ancak şunu bilmiyorlar: Bu ülkenin doğasına, halkına aşık, cesaretli, inançlı avukatları, mühendisleri ve halkı bu talanlara izin vermeyecektir. İşte bu yüzden bu alanlardayız, omuz omuza, kol kolayız.

“24 BİN TL’Yİ YOKSULLUK SINIRI 65 BİN TL’Yİ AŞTI”

Ülkemiz “Asgari Ücretliler Ülkesi” ne dönüştürüldü. Emeğin milli gelirden aldığı pay son yirmi yılın en düşük noktasına indi. Açlık sınırı 24 bin TL’yi yoksulluk sınırı 65 bin TL’yi aştı.

Buna karşın her iki emekliden biri 10 bin TL aylıkla, 10 milyon asgari ücretli 17 bin TL ile yaşam savaşı veriyor. Ortalama kamu emekçisi maaşı yoksulluk sınırının yarısına bile ulaşmıyor.  Gelir adaletsizliği uçurumu gittikçe büyüyor. Toplumun en zengin yüzde 1’i toplam servetin yüzde 40’ını elinde tutuyor. %99’u olarak bizler ise geriye kalan yüzde 60’ı paylaşıyoruz. 

Bizler, emeğin sömürülmediği, %1’in değil,  %99’un mutlu yaşadığı, Herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu,  Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı,   Sendikal hak ve özgürlüklerin önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, çocuklarımızın okula aç gitmediği, laik ve bilimsel eğitimden mahrum bırakılmadığı bir ülke istiyoruz.

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke için omuz omuza verelim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan siyasi parti, sendikalar ve vatandaşlar hep birlikte halay çektiler.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!